Čištění cév, cholesterol, likviduje toxiny a krevní tuky
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 3 cm kousek zázvoru
- 2 citrony
- 2 polévkové lžíce kurkumy
- 1/8 lžičky pepře
- 2 polévkové lžíce medu
- 1 litr vody
Do vody dáme trochu sody bikarbony, namočíme citrón a dobře jej omyjeme. Potom ho osušíme.
Cibuli, česnek a zázvor očistíme a nakrájíme na malé kousky. Dáme do hrnce. Citron nakrájíme na plátky is kůrou. Dáme do hrnce, přidáme kurkumu a pepř. vše zalijeme jedním litrem vody, přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut. Směs scedíme, necháme mírně vychladnout a přidáme med a šťávu z jednoho citronu, promícháme. Přelijeme do skleněné láhve uzavřeme, skladujeme v chladničce.
Užíváme na ráno jednu polévkovou lžíci na lačno po dobu sedmi po sobě následujících dní.
Účinky jednotlivých složek:
- Cibule : Bohatá na antioxidanty, které čistí cévy od škodlivých usazenin a zlepšují krevní oběh.
- Česnek : Přírodní anticoagulant, který pomáhá udržovat elasticitu cév a zabraňuje usazování plaku na stěnách tepen.
- Zázvor : Snižuje hladinu špatného cholesterolu, zlepšuje oběh a posiluje cévy, což chrání před infarktem a mozkovou příhodou.
- Citron : Obsahuje vitamín C, potřebný pro tvorbu kolagenu, který je klíčový pro zdraví cév.
- Kurkuma a pepř : Bojují proti zánětům a chrání buňky; jejich kombinace zesiluje účinek až o 2000%.
- Med : Snižuje oxidační stres na cévách, který je jednou z hlavních příčin aterosklerózy.