Čištění cév, cholesterol, likviduje toxiny a krevní tuky

  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 3 cm kousek zázvoru
  • 2 citrony
  • 2 polévkové lžíce kurkumy
  • 1/8 lžičky pepře
  • 2 polévkové lžíce medu
  • 1 litr vody
  • Do vody dáme trochu sody bikarbony, namočíme citrón a dobře jej omyjeme. Potom ho osušíme.

    Cibuli, česnek a zázvor očistíme a nakrájíme na malé kousky. Dáme do hrnce. Citron nakrájíme na plátky is kůrou. Dáme do hrnce, přidáme kurkumu a pepř. vše zalijeme jedním litrem vody, přivedeme k varu a vaříme asi 10 minut. Směs scedíme, necháme mírně vychladnout a přidáme med a šťávu z jednoho citronu, promícháme. Přelijeme do skleněné láhve uzavřeme, skladujeme v chladničce.

    Užíváme na ráno jednu polévkovou lžíci na lačno po dobu sedmi po sobě následujících dní.

Účinky jednotlivých složek:

  • Cibule : Bohatá na antioxidanty, které čistí cévy od škodlivých usazenin a zlepšují krevní oběh.
  • Česnek : Přírodní anticoagulant, který pomáhá udržovat elasticitu cév a zabraňuje usazování plaku na stěnách tepen.
  • Zázvor : Snižuje hladinu špatného cholesterolu, zlepšuje oběh a posiluje cévy, což chrání před infarktem a mozkovou příhodou.
  • Citron : Obsahuje vitamín C, potřebný pro tvorbu kolagenu, který je klíčový pro zdraví cév.
  • Kurkuma a pepř : Bojují proti zánětům a chrání buňky; jejich kombinace zesiluje účinek až o 2000%.
  • Med : Snižuje oxidační stres na cévách, který je jednou z hlavních příčin aterosklerózy.