Odkazy na zajímavé weby a informace

Páter František Ferda (1915-1991) Muž, který dokáže stanovit diagnosu pacienta i na vzdálenost stovky kilometrů

Soda

SODA BICARBONA – VYUŽITÍ OD NAROZENÍ AŽ DO SMRTI
Jedlá soda je cenově dostupná atak nám může posloužit v mnoha oblastech života. A kromě toho, je bez jakýchkoliv vedlejších účinků. Určitě ji máte v domácnosti, ale příliš ji nevyužíváte.

PLEŤ BEZ PUPÍNKŮ
Protože jedlá soda neobsahuje žádné nebezpečné chemikálie, je velmi šetrná k vaší pleti. Mimo již zmíněných účinků dokáže také vysušit zanícený pupínek a zánět zmírní. Kromě toho také redukuje začervenání. Zkrátka ideální první pomoc, když se ráno vzbudíte s nějakou neplechou na čele…

Zde je pár tipů, jak ji správně využít :
1. Pokud máte suchou pleť, přidejte kávovou lžičku (stačí půl lžičky) jedlé sody do misky s teplou vodou. Oplachujte si s ní obličej.

2. 100 g sody přidáme do teplé vody před koupáním, změkčí tvrdou vodu a vaše pleť bude jemnější.

3. Zmírnit bolest v nohou po náročném dni můžete přidáním 3 čajových lžiček jedlé sody na 5 litrů vody.

***Nebo silnější verze: 4 lžíce jedlé sody na litr teplé vody na příliš unavené nohy.

4. Použití jedlé sody namísto deodorantů (pokud zjistíte, že žádný nepomáhá). Stačí se jen jakoby poprášit v podpaží .

5. Pokud se Vám potí nohy, dejte trochu jedlé sody do vašich bot. Boty po návratu jednoduše vytřepejte. Před obutím nasypte novou sodu. Samozřejmě když si nebudete zouvat boty nikde jinde kromě domova. Do starých ponožek dejte dvě lžíce sody a vložte do použitých bot na noc – pak nepáchnou.

6. Pokud Vás štípne hmyz (vosy, komáři, včely), naneste na pleť mírně vlhkou sodu. Pomůže odstranit bolest a pálení. Pomáhá i při popálení kopřivami.

7. Odstranění zápachu z čalounění můžete dosáhnout, pokud posypete povrch sodou a za několik hodin vše vysajete. Koberec také posypat sodou, nechat 15min.působit a vysát.

8. Jak se zbavit zápachu v ledničce? Nechejte talířek s 50 g sody v chladničce. O několik dní později vysypte do dřezu a pročistíte si výlevku. Na ucpanou výlevku stačí 1 šálek jedlé sody, pak šálek horkého octa a litr vroucí vody.

9. Zelená zelenina, například hrách či fazolky, si udrží intenzivnější barvu, pokud se do vody na vaření přidá trocha jedlé sody. Zelená zelenina (brokolice, špenát atd.) si zachová přírodní barvu, pokud přidáte do vařen jednu lžičku jedlé sody.

10. Zeleninu, ovoce i salát umyjete důkladně, když přidáte na litr vody jednu až dvě čajové lžičky jedlé sody.

11. Pokud máte příliš kyselé ovoce, tento problém můžete odstranit přidáním špetky sody na 1 kg ovoce.

12. Pokud chcete, aby se fazole a další luštěniny uvařily rychleji, přidejte lžičku jedlé sody na 4 litry vody. Navíc pomáhá i proti nadýmání…

13. I zelí se rychleji uvaří a navíc se zachovají vitaminy – stačí, když přidáte 1 lžičku jedlé sody.

14. Čaj i káva budou zvlášť voňavé, pokud přidáte špetku jedlé sody do šálku.

15. Pro neutralizaci kyselého povlaku a prevenci zubního kazu – vypláchněte ústa po jídle lžičkou jedlé sody přidané do sklenice vody. Jako ústní voda je výborná na afty. Do sodového roztoku jednou týdně ponořit na noc zubní kartáčky (vydezinfikují se).

16. Soda jedlá se hodí při kombinaci s kyselými přísadami, jako je ocet či citrónová šťáva, ale i s jogurtem nebo podmáslím. Vyžaduje však přesné dávkování. Pokud se přidá příliš velké množství, dostanou pokrmy nepříjemnou příchuť!

17. Změkčí maso, naložené v lednici.

18. Pokud trošku sody přidáte do rajčatové omáčky, působí proti kyselinám.

19. Používá se i jako náhrada droždí.

20. Odstraní pach z ryb na rukou. Odstraňuje i pach z myčky nádobí (mezi 2 cykly posypte dno).

21. Do čisticího prostředku na mytí nádobí přidejte 2 lžíce jedlé sody, lépe nádobí umyjí a dostane pěkný lesk.

22. Čistí kuchyňskou desku i ledničku a mikrovlnku. Na vlhký kuchyňský hadřík nasypte trošku sody a otírejte s ní. Nasypte trochu sody na špinavý sporák a snadněji se umyje.

23. Z porcelánu odstraňuje skvrny od kávy a čaje, čistí termosku, houbičky a utěrky na nádobí. (Do 1/2 l vody 2 lžíce sody a jen několik kapek jaru)

25. Čistí připálené hrnce. 5 lžic sody dejte do vody, povařte a nechejte odstát.

26. Do misky dejte v poměru 1:1 jedlou sodu a sůl do koupele a dejte na nádržku WC.

27. Jednou za měsíc dejte do nádržky na WC půl balíčku jedlé sody, nechte celou noc působit a ráno spláchněte.

28. Odstraní zatuchlý vzduch např. v chatě – do ponožky 3-4 lžíce sody a zavěsit do prostoru.

29. Leští stříbrné a zlaté šperky (ne perly), také mramor.

30. Čistí očazené cihly z krbu i zahradní gril.

31. Vmasírovat do vlasů hrst sody – proti lupům.

32. 1/2 šálku jedlé sody přidané do pracího prášku vybělí prádlo.

33. Mnohé skvrny zmizí, když na ně dáme 4 lžíce sody a 1/4 šálku teplé vody.

34. Odmrazuje chodníky.

35. Likviduje plevel mezi prasklinami v chodnících.

36. Udržuje zásaditou vodu v bazénu.
* A něco i z medicíny:
Následující recept je na rakovinu a prý nezemřel?? žádný pacient. Doktor uvádí: Recept vypadá jednoduše, ale má vědecké vysvětlení:Jako prevence rakoviny se užívá jedna lžička denně. Doporučil jsem to klientovi s bolestmi břicha, kde měl už metastázy. Bolesti do tří dnů přešly a cítí se dobře. Principem působení této receptury je, že rakovinné buňky nesnášejí zásadité prostředí, které je člověku přirozené (zdravý člověk má mít pH 7,3 – 7,5). Rakovina se rozvijí jen v kyselém prostředí organismu ( pod pH 6 ). Kyselost = nemoci!!!

Soda je zásada a s pomocí cukru (rakovinové buňky konzumují 18x více cukru než zdravé) pronikne přímo do buněk. I další alternativní onkologové v Evropě už léčí efektivně rakovinu pomocí jedlé sody.

3 díly javorového sirupu a jeden díl jedlé sody (soda bicarbona) smísit (např. 15 lžiček sirupu a pět lžiček sody) a promíchat, dát poté v kastrůlkuna sporák, zahřívat 5 minut nepříliš silně, dokud směs poněkud nezahoustne.

Na počátku může být užíváno častěji, např. 3x denně jedna čajová lžička. Jinak stačí brát 1 čajovou lžičku 1x denně, a to dlouhodobě preventivně.Může být rozpuštěna ve vodě, čaji, nebo třeba namazána na chléb. Javorový sirup může být (dočasně) nahrazen medem. Obecně platí: nejíst jinak žádný cukr v nápojích ani v pokrmech, s výjimkou trošky ovoce.